Huzarensalade van oma

  • Nederlands, Buffet
  • 30-60 min.
  • Huzarensalade van oma

    Huzarensalade van oma

    Huzarensalade van oma

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak.
In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken.
Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -
8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -
1 dl mayonaise -
200 ml crème fraîche -
3 eetlepels fijngehakte peterselie -
3 eetlepels fijngehakte bieslook -
1 potje kleine augurken -
2 blikjes cornedbeef -
2 uien -
3 appels (Elstar)-
1 afgestreken eetlepel mosterd -
peper, zout -
1 theelepel paprikapoeder -
1/2 dl witte azijn -
1 eetlepel suiker -
blaadjes sla om te garneren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 420,30 kcal
Koolhydraten 33,62 g
Eiwitten 21,69 g
Vetten 21,03 g
Benodigdheden
pan
plankjes
mes
houten lepel
grote kom
schaal om de salade op te maken

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de uien.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan. Pel de eieren en snij ze in blokjes.
Snij de augurken in kleine blokjes.
Snij de cornedbeef of ham of gaar rundvlees in kleine blokjes.
Roer de mayonaise met de crème fraîche en de kruiden door elkaar.
Was de slablaadjes en maak ze goed droog.Kook de aardappelblokjes in water met zout plm. 3 minuten. Voeg hier de ui, knoflook, azijn en suiker aan toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet dan direct af in een vergiet. Laat goed uitlekken en wat afkoelen.
Voeg de blokjes appel, ei, cornedbeef of ander vlees en augurk bij de aardappel-blokjes.
Roer de lade door elkaar met een houten lepel (dan blijven de aardappelblokjes heel).
Roer het mayonaise-mengsel erdoor.
Maak de salade op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Leg de slablaadjes op een platte schaal. Verdeel de salade erover.
Garneer met halve eieren, plakjes tomaat, augurkjes en zure uitjes eventueel wat plakjes vleeswaren.

Serveertip

Leuk buffet-gerecht. Gaat er altijd in. Ook heerlijk voor Oudejaarsavond of Nieuwjaar

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten