Huzarensalade van oma

  • Nederlands, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2010
  • Huzarensalade van oma

    Huzarensalade van oma

    Huzarensalade van oma

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak.
In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken.
Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -
8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -
1 dl mayonaise -
200 ml crème fraîche -
3 eetlepels fijngehakte peterselie -
3 eetlepels fijngehakte bieslook -
1 potje kleine augurken -
2 blikjes cornedbeef -
2 uien -
3 appels (Elstar)-
1 afgestreken eetlepel mosterd -
peper, zout -
1 theelepel paprikapoeder -
1/2 dl witte azijn -
1 eetlepel suiker -
blaadjes sla om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
plankjes
mes
houten lepel
grote kom
schaal om de salade op te maken

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de uien.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan. Pel de eieren en snij ze in blokjes.
Snij de augurken in kleine blokjes.
Snij de cornedbeef of ham of gaar rundvlees in kleine blokjes.
Roer de mayonaise met de crème fraîche en de kruiden door elkaar.
Was de slablaadjes en maak ze goed droog.Kook de aardappelblokjes in water met zout plm. 3 minuten. Voeg hier de ui, knoflook, azijn en suiker aan toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet dan direct af in een vergiet. Laat goed uitlekken en wat afkoelen.
Voeg de blokjes appel, ei, cornedbeef of ander vlees en augurk bij de aardappel-blokjes.
Roer de lade door elkaar met een houten lepel (dan blijven de aardappelblokjes heel).
Roer het mayonaise-mengsel erdoor.
Maak de salade op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Leg de slablaadjes op een platte schaal. Verdeel de salade erover.
Garneer met halve eieren, plakjes tomaat, augurkjes en zure uitjes eventueel wat plakjes vleeswaren.

Serveertip

Leuk buffet-gerecht. Gaat er altijd in. Ook heerlijk voor Oudejaarsavond of Nieuwjaar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-07-2017

Dank je wel Anne1955. Hoeveelheid is altijd moeilijk in te schatten. Fijn te horen dat de salade in de smaak is gevallen.

Anne1955 avatar
Anne1955 09-07-2017

Heerlijk recept. Ik heb de suiker weggelaten, zelfs een eetlepel azijn toegevoegd aan de salade. De hoeveelheid is volgens mij genoeg voor minstens 20 personen. Dank voor het recept. groeten Anne.

riawes avatar
riawes 28-12-2014

Hey Petra Je heerlijke salade recept meegenomen. Heerlijk voor oud en nieuw. Wens je een gezellige jaarwisseling en alles wat wenselijk is voor 2015. Groet Ria

Witje03 avatar
Witje03 28-12-2014

Heerlijk ouderwets, Petra! Ik neem hem mee!

Witje03 avatar
Witje03 28-12-2014

Ook lekker ouderwets Petra! Ik neem hem mee!

deonart avatar
deonart 28-12-2014

ik vind deze trouwens behoorlijk klassiek

Cecileg avatar
Cecileg 28-12-2014

Dit ging dus even mis. Ik bedoel maar waar zeuren sommige mensen toch over! Lieve groet Cecile

Cecileg avatar
Cecileg 28-12-2014

Petra, zo maak ik mijn huzarensalade ook al altijd. Is erg lekker volgens mijn kinderen en andere mee-eters

ger1958 avatar
ger1958 28-12-2014

@ steur11 !! Dank je wel, dat je me op dit recept hebt gewezen !! Natuurlijk weet elk normaal denkend mens dat je een " faker " bent gezien je profiel echter wat extra reclame is altijd welkom. Dus, ga daar vooral mee door en wil je dat ook aub. bij mijn recepten doen ? @ Petra, sorry, dit recept van je had ik nog niet gezien, gelukkig wees Steur11 me erop !! Neem het natuurlijk nu direct mee !!!!

Steur11 avatar
Steur11 27-12-2014

Dat is niet te eten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten