Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

  • Balkan, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

    Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

    Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen
2 grote kipfilets - 1 ui –1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco of chilisaus - 1 ei - 2 eetl gehakte peterselie - 15 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl sesamzaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 77,63 kcal
Koolhydraten 6,45 g
Eiwitten 3,41 g
Vetten 4,15 g
Benodigdheden

keukenmachine - bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Doe de kipreepjes, ui, knoflook, ei en tabasco of chilisaus in de foodprocessor of keukenmachine en schakel de motor kort in. De massa mag niet te fijn worden. Meng de fijngesneden peterselie door het "kipgehakt".
Leg aan een kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Snij de rolletjes in tweeën. Klop de eidooier los en bestrijk de het bladerdeeg hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op het bakpapier op de bakplaat.

Bereidingswijze

Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten