Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling
- Balkan, Borrelhapje
- 10-20 min.
Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden.
Ingrediënten 30 personen
2 grote kipfilets - 1 ui –1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco of chilisaus - 1 ei - 2 eetl gehakte peterselie - 15 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl sesamzaadjesVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 77,63 kcal |
Koolhydraten | 6,45 g |
Eiwitten | 3,41 g |
Vetten | 4,15 g |
Benodigdheden
keukenmachine - bakpapier
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Doe de kipreepjes, ui, knoflook, ei en tabasco of chilisaus in de foodprocessor of keukenmachine en schakel de motor kort in. De massa mag niet te fijn worden. Meng de fijngesneden peterselie door het "kipgehakt".
Leg aan een kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Snij de rolletjes in tweeën. Klop de eidooier los en bestrijk de het bladerdeeg hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op het bakpapier op de bakplaat.
Bereidingswijze
Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.