Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Balkanische keuken
  4. Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Door: pwiggers

saucijzenbroodjeskip

Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2010

Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden.

Ontdek meer:

Ingrediënten 30 personen


2 grote kipfilets - 1 ui 1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco of chilisaus - 1 ei - 2 eetl gehakte peterselie - 15 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl sesamzaadjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine - bakpapier


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Doe de kipreepjes, ui, knoflook, ei en tabasco of chilisaus in de foodprocessor of Keukenmachine en schakel de motor kort in. De massa mag niet te fijn worden. Meng de fijngesneden peterselie door het "kipgehakt".
Leg aan een kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Snij de rolletjes in tweeën. Klop de eidooier los en bestrijk de het bladerdeeg hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op het bakpapier op de bakplaat.

Bereidingswijze

Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top