Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

2 grote kipfilets - 1 ui –1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco of chilisaus - 1 ei - 2 eetl gehakte peterselie - 15 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl sesamzaadjes
Keukenmachine - bakpapier
Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Doe de kipreepjes, ui, knoflook, ei en tabasco of chilisaus in de foodprocessor of keukenmachine en schakel de motor kort in. De massa mag niet te fijn worden. Meng de fijngesneden peterselie door het "kipgehakt".
Leg aan een kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Snij de rolletjes in tweeën. Klop de eidooier los en bestrijk de het bladerdeeg hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op het bakpapier op de bakplaat.
Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.
Nebive 11-10-2012
Hoi, heb het recept van je geprobeerd en hij is erg lekker.Doet het goed op een feestje.
Heb hem meteen uitgeprint voor mijn receptenboek.
Dank je wel.
Groetjes Nance
ArualB 20-11-2011
Ziet er idd erg lekker uit,neem ik ook van je mee
yvonne3232 20-11-2011
Hoi
Heb dit laast geprobeerd en kan je melden het is echt een succes heerlijkkkk djw voor dit recept
WolvZz 29-04-2011
erg leukker recept en erg goed te maken
dolinda2 08-02-2010
Ook deze neem ik van je mee! groetjes Dolinda