1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige gebonden champignonsoep

Romige gebonden champignonsoep

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gram champignons -
1 middelgrote ui -
1 eetlepel zonnebloemolie -
1 liter bouillon (liefs paddestoelenbouillon van blokjes) -
50 gram roomkaas met kruiden -
100 ml slagroom -
peper, zout -
gehakte peterselie om te garneren


Verder heb je nodig


Staafmixer


champignonsoep

Romige gebonden champignonsoep

Romige gebonden champignonsoep

Deze overheerlijke champignonsoep wordt niet gebonden met bloem maar de champignons worden grotendeels gepureerd. De roomkaas met kruiden versterkt de heerlijke romige smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snij deze in grove stukken. Maak de champignons schoon. Snij het grootste deel in grove stukken. Bewaar wat champignons voor de garnering (in plakjes).

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat plm. 20 minuten koken. Voeg de roomkaas en de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe de overgebleven champignonplakjes in de soep en breng de soep nog even aan de kook. Garneer de soep met fijngesneden peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top