1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Griekse garnalengratin

Griekse garnalengratin

Door: planco

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2010

Ingrediënten 4 personen


250 g partygarnalen ontdooid
2 eetl. olijfolie
3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
2 vleestomaten, ontveld,
zonder zaadjes in stukjes
2 eetl. ouzo of Pernod
125 ml demi crème fraîche
zout en versgemalen (zwarte) peper
100 g feta, verkruimeld
4 plakken jonge kaas


Verder heb je nodig


4 ovenvaste schaaltjes

Griekse garnalengratin
Griekse garnalengratin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte garnalen over de ovenschaaltjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.

Serveertip

Variatie:

Neem in plaats van partygarnalen zeevruchtencocktail .
Vervang de demi crème fraîche door kookroom.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top