1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Linzen- Kikkererwtensoep

Linzen- Kikkererwtensoep

Door: oldtimerkok

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2010

Ingrediënten 8 personen


Grote Hamschijf > 1,2 kilo
Pond Hamlappen
Pond Speklapjes
2 Rookworsten
Pond Kikkererwten
Pond Linzen
2 Winterwortels
2 Grote Uien
2 Preistelen
1 Knolselderij
6 Bouillontabletten
Peper, Zout
5 Liter water


Verder heb je nodig


Grote soeppan van minimaal 8 liter.


Heerlijke variant op de geijkte erwtensoep. Je moet er wel de tijd voor nemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kikkererwten nacht in ruim water laten weken. Groenten redelijk grof snijden.

Bereidingswijze

Vlees insmeren met zout en peper. Doe deze in een grote pan met het water en breng aan de kook. Daarna vuur temperen en minimaal 2 uur laten sudderen.

Met een schuimspaan alle vlees uitscheppen en apart zetten.

Geweekte kikkerewten, alle groenten m.u.v. de linzen, in de pan met de bouillontablatten en terug aan de kook brengen, geheel weer minimaal 1,5 uur laten pruttelen. De linzen toevoegen en het vlees ontdoen van botten en in stukken gesneden terug in de pan.

Nog een uurtje doorsudderen en daarna de rookworst in plakjes, na een half uurtje is hij gereed om te eten.

Hoe langer de soep suddert des te lekkerder hij wordt.

De soep wordt nog lekkerder als je hem de volgende dag pas eet.

Serveertip

Heerlijk met zeer donker brood met wat roomboter en kaas of katenspek.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oldtimerkok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top