Amuse, gerookte wilde zalmrolletje met palingmousse
- Nederlands,
- 10-20 min.
Amuse,lekker met limoenchips
Ingrediënten 4 personen
1 pakje gerookte wilde zalm150gr.gerookte palingfilet
40gr.boter
peper uit de molen
sap van een 1/4 limoen
rasp van 1/4 limoen
Benodigdheden
plasticfolie,keukenmachine,bamboeprikkers,scherp mes
Voorbereiding
Alle ingrediënten klaarzetten en de keukenmachine
zalmfilet op folie klaarleggen op een koele plek
Bereidingswijze
Pureer de paling,boter,peper,limoensap en rasp in de machine
niet te lang,het geheel moet wat grof blijven
(bezit je die niet dan gewoon goed prakken)
maak een rolletje van de mousse
leg dit horizontaal op de zalm
maak er een mooie rol van
wikkel in de folie en leg 15 minuutjes in de koelkast
Serveertip
verwijder de folie
snijd het rolletje in 8 dunne plakjes met een scherp mes
schuif elk plakje in de lengte aan een prikker
geef ieder 2 stuks