zalmteriyaki met wokgroenten en noedels
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-02-2010
Ingrediënten 4 personen
1 el bruine basterdsuiker5 el Japanse sojasaus
4 el droge sherry
1 el sesamolie
4 stukken zalmfilet, à 125 g
300 g wok noedels
2 el olie
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
1 rode ui, gehalveerd en in halve dunne ringen
1 gele paprika, in stukken (bv. ruitjes van ± 2,5 cm)
150 g peultjes,schoongemaakt
400 g spitskool, in dunne reepjes
evt. 4 plukjes shiso of waterkers
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Los de suiker op in 2 el heet water en meng dit met 4 el van de sojasaus, 2 el van de sherry en de sesamolie. Leg de zalm in een schaal, verdeel de marinade erover en laat de vis ± 30 min. marineren.
Verwarm de grill voor. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken.
Laat de vis uitlekken en bewaar de marinade. Leg de vis op de bakplaat of in een braadslee
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en gember op een laag vuur ± ½ min. tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en roerbak ± 2 min. zachtjes. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ± 1 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool is geslonken. Voeg de noedels, 1 el sojasaus en 2 el sherry toe en warm goed door.
Rooster intussen de zalm ± 6 min., keer de vis halverwege en bestrijk hem met de marinade
Serveertip
Verdeel de groenten over 4 borden, leg de zalm erop en garneer evt. met de shiso of waterkers
Laatste reacties
Gisterenavond gemaakt en het was heerlijk, gr. Susan
Jammie!! Dit lijkt me heerlijk Bedankt Anneke