zalmteriyaki met wokgroenten en noedels

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2010
  • zalmteriyaki met wokgroenten en noedels

    Zalmteriyaki met wokgroenten en noedels

    Zalmteriyaki met wokgroenten en noedels

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el bruine basterdsuiker
5 el Japanse sojasaus
4 el droge sherry
1 el sesamolie
4 stukken zalmfilet, à 125 g
300 g wok noedels
2 el olie
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
1 rode ui, gehalveerd en in halve dunne ringen
1 gele paprika, in stukken (bv. ruitjes van ± 2,5 cm)
150 g peultjes,schoongemaakt
400 g spitskool, in dunne reepjes
evt. 4 plukjes shiso of waterkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Los de suiker op in 2 el heet water en meng dit met 4 el van de sojasaus, 2 el van de sherry en de sesamolie. Leg de zalm in een schaal, verdeel de marinade erover en laat de vis ± 30 min. marineren.
Verwarm de grill voor. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken.
Laat de vis uitlekken en bewaar de marinade. Leg de vis op de bakplaat of in een braadslee

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en gember op een laag vuur ± ½ min. tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en roerbak ± 2 min. zachtjes. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ± 1 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool is geslonken. Voeg de noedels, 1 el sojasaus en 2 el sherry toe en warm goed door.
Rooster intussen de zalm ± 6 min., keer de vis halverwege en bestrijk hem met de marinade

Serveertip

Verdeel de groenten over 4 borden, leg de zalm erop en garneer evt. met de shiso of waterkers

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 08-02-2010

Gisterenavond gemaakt en het was heerlijk, gr. Susan

ykel avatar
ykel 07-02-2010

Jammie!! Dit lijkt me heerlijk Bedankt Anneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten