1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Knolselderij gehakttaartje

Knolselderij gehakttaartje

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2010

Ingrediënten 4 personen


  • 9 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1/2 knolselderij (a 1 kg)
  • 2 eieren
  • 300 g gehakt half-om-half
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 100 g jonge kaas, geraspt
  • 3 el sladressing balsamico (fles 270 ml)
  • 1 zak eikenbladslamelange (200 g)


Verder heb je nodig


Bakpapier, rasp


Knolselderij gehakttaartje
Knolselderij gehakttaartje

Hartige taart met gehakt en knolselderij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

  • Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en laat ze elkaar 1 cm overlappen. Druk de naad goed aan. Prik met een vork gaatjes in de 4 deegbodems.
  • Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en rasp ze grof.
  • Klop de eieren los. Meng in een schaal het knolselderijrasp met het gehakt, de eieren, de crème fraîche en de helft van de kaas.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de knolselderijvulling in een brede baan over het midden van de deegbodems; houd de randen vrij. Vouw de randen omhoog, zodat een bakje ontstaat.
  • Bestrooi de taartjes met de rest van de kaas en bak ze in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
  • Meng de balsamicodressing door de sla. Verdeel de sla over 4 borden en leg op elk bord een taartje.

Serveertip

U kunt de taartjes 1 dag van tevoren maken. Laat ze afkoelen en zet ze afgedekt in de koelkast. Zet de taartjes op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Bron

Allerhande 01-2010



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top