chow mein

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-1999

Heerlijk recept uit de slanke keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
U kunt enkele, of alle hieronder genoemde groenten gebruiken. Pas de hoeveelheden aan.
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 200 gr selderie, in plakjes gesneden

    Keuze uit:

  • 100 gr bamboescheuten
  • 1 klein koolraapje, in reepjes
  • 1/2 groene paprika, kleingesneden
  • 1/8 teel. gemberpoeder <

    Keuze uit:

  • 1 blik kastanjes, uitgelekt en in plakjes gesneden
  • 200 gr tauge
  • 200 gr peultjes
  • 200 gr champignons, in plakjes
  • 1 el maizena
  • 2 dl water
  • 2 el suikervrije sojasaus
  • paar reepjes rode of groene peper
  • 200 gr gekookte rijst
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Bak de amandelen met een beetje zout in een tefalpan tot ze bruin zijn. Neem ze uit de pan, doe er nu de plakjes ui in en bak deze, al roerend, 2 min. Voeg dan de selderie, bamboespruiten, koolraap, paprika en gember toe en roerbak 2 min. Voeg kastanjes, tauge, peultjes en champignons toe, roerbak 2 min. Vermeng de ma?zena met het water en laat alles 8-10 min. sudderen. Voeg dan de amandelen en peper en zout naar smaak toe. Serveer de groenten met warme gekookte rijst en versier het gerecht met in reepjes gesneden groene of rode peper.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten