De echte boterkoek.

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2010

* Volg nauwkeurig dit recept en je zult zien hoe eenvoudig het is om een heerlijk smeuige boterkoek te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 250 gr roomboter,op kamertemperatuur.
* 300 gr bloem.
* 190 gr suiker.
* 1 eidooier.
* 1 zakje vanillesuiker.
* 2 theelepels fijngesnede gember of 2 eetlepels gembernat(voor de liefhebbers).
* 1 flinke snuif zout.
* 1 eetlepel melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Boterkoekvorm,oven,houten pollepel,

Bereidingswijze

1.Doe alle ingrediënten in een kom.
Kneed alles tot een soepele bal en die vervolgens 1 uurtje rusten.
2.Gebruik een niet al te grote boterkoekvorm dan een van 24 cm doorsnede.
Is de vorm groter,verdubbel dan de portie.
Druk het deeg in de boterkoekvorm.
3.Bestrijk de bovenkant van het deeg met de melk voor een mooi bruin kleurtje.
Trek met een vork strepen/ruitjes...
4.Je bakt hem snel en heet.
Dat wil zeggen,25 minuten in een oven van 200°C.
Echter,... de eerste minuten op 225°C.
Dus voorverwarmde oven tot 225°C.
En dan op 200°C. zetten.
Goed in de gaten houden dat hij niet verbrandt.
En bedenk,iedere oven is anders,dus af en toe kijken.
6.Dan... en nu ga ik een geheim verklappen.
Als de boterkoek,heet en wel op het aanrecht staat,neem dan een houten pollepel en slaat zachtjes met de bolle kant ervan op de boterkoek.
Zachtjes dus,van plekje naar plekje.
Hierdoor wordt hij zoals hij wezen moet... lekker compact.
Zacht en smeuig van binnen.

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten