1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Perzikgalette.

Perzikgalette.

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2010

Ingrediënten 6 personen


* 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg.
* 3 middelgrote perzikken.
* 1 eetlepel bruine suiker.
* 1 eetlepel pruimenjam.



Perzikgalette.
Perzikgalette.

* Een galette is een Frans korstdeeggebak dat zowel hartig als zoet kan zijn.
* Galette is een populair zomerdessert.
* Alle seizoenvruchten,zoals pruimen of nectarines zijn geschikt en kunnen de perzikken vervangen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Warm de pruimenjam op en duw hem door een zeef.
* Verwarm de oven voor op 220°C.
* Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Leg daarop het uitgerold vel bladerdeeg.

Bereidingswijze

1.Doe de ongepelde perzikken in een hittebestendige kom met kokoend water,dompel er de perzikken goed onder.
Laat ze ongeveer 2 minuten staan of tot het vel gemakkelijk van het vruchtvlees glijdt.
2.Haal ze uit het water en verwijder het vel.
Snijd de perzikken in dunne plakjes en verwijder de pitten.
3.Schik de perzikplakjes op het deeg en laat romdom een rand van 2 cm over.
Vouw de randen naar binne.
Bestrooi de perzikgalette gelijkmatig met de bruine suiker.
4.Bak de perzikgalette in het midden van de voorverwarmde oven in ca.15 minuten of tot het bladerdeeg lichtbruin is gekleurt.
5.Haal de perzikgalette ui de oven,laat hem op serveerschaal glijden.
Bestrijk de warme galette met de pruimenjam.

Serveertip

* Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top