Valentijns soep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010
  • Valentijns soep

    Valentijns soep

    Valentijns soep

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kleine gekookte biet, 1 sjalotje, 15 gr boter of margarine, 1/2 kruidenbouillontablet, 1 bekertje zure room a 125 ml, zout, witte peper, 1 theelepel citroensap, 2 sneetjes wit casinobrood, 2 takjes peterselie, keukenmachine of staafmixer
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Biet schillen en halveren. Van iedere helft 1 dun plakje afsnijden. Rest van biet grof raspen. Sjalotje pellen n snipperen. In soeppan boter verhitten. Sjalotje ca 2 minuten zachtjes fruiten. Toevoegen 3 dl water, geraspte biet en bouillontablet. Ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Iets laten afkoelen en mengsel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zure room toevoegen en tot glad mengsel roeren. Soep terugdoen in pan en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Uit plakjes biet 2 hartjes van gelijke grootte snijden. Sneetjes casinobrood in hartvorm snijden.

Bereidingswijze

Soep zonodig opnieuw verwarmen. Intussen hartvormige sneetjes brood roosteren. Soep over twee borden verdelen. Peterselie boven soep fijnknippen. In elk bord voorzichtig bietenhartje leggen. Serveren met de geroosterde broodhartjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten