Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaghettitaart van Jamie Oliver

Spaghettitaart van Jamie Oliver

Door: javanhoof

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010

Ingrediënten 6 personen


400 g droge spaghetti
500 ml slagroom
4 grote (liefst scharrel- of biologische) eieren
100 g geraspte rijpe cheddarkaas of extra belegen kaas
100 g gemengde kaas, zoals brie, stilton of geitenkaas, in grove blokjes
2 grote handen vol spinazie, grof gehakt
1 verse rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
140 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, grof gehakt
klont boter
paar takjes verse salie, blaadjes geplukt
olijfolie
evt. groene salade, voor erbij



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een grote kom de slagroom en eieren met een flinke snuf zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de geraspte kaas, 50 g gemengde kaas, de spinazie, rode peper, zongedroogde tomaat en de gekookte spaghetti toe en meng voorzichtig door elkaar.
Smelt de boter in een ovenvaste Koekenpan (of een vuurvaste bakvorm) van ± 26 cm doorsnede en draai de pan zodat de hele bodem bedekt is. Schep het spaghettimengsel er voorzichtig in en schud de pan zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld wordt. Bak 40 min. in de hete oven tot de bovenkant knapperig wordt. Neem de taart uit de oven en maak met de achterkant van een lepel wat kuiltjes in de bovenkant. Haal de salieblaadjes door een beetje olijfolie, druk een blaadje in elk kuiltje en leg er een blokje achtergehouden kaas op. Zet terug in de oven en bak nog 10-15 minuten, tot de taart weer knapperig is. Neem uit de oven, laat een paar min. afkoelen en serveer in punten met een groene salade erbij.

Bron

Jamie Oliver - Delicious



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top