1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Meringue
  5. Chocoladecakejes met meringue

Chocoladecakejes met meringue

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010

Ingrediënten


200 g boter, in blokjes
200 g extra pure chocolade
4 eieren
100 g witte basterdsuiker
100 g bloem
50 g walnoten, fijngehakt
Voor de meringue:
1 eiwit
50 g poedersuiker
extra bloem, om te bestuiven
Extra: ingevet (siliconen) muffinblik



Chocoladecakejes met meringue
Chocoladecakejes met meringue
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de boter samen met de chocolade au bain maire (on in de magnetron). Haal van het vuur en laat even rusten. Klop de eieren met suiker dik en bleekgeel. Schep de bloem en walnoten erdoor. Schenk de gesmolten chocolade erbij en roer alles goed. Bestuif 8 uitsparingen van het muffinblik met bloem en schenk het chocoladebeslag erin.
Klop voor de meringue in een schone kom de eiwit stijf. Voeg geleidelijk en al kloppend de poedersuiker toe. Verdeel het eiwitschuim over het chocoladebeslag. Bak de cakejes 20-25 min in de oven. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm. Tip: lekker met een bol vanille-ijs.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top