Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Drentse koolraapstamppot

Drentse koolraapstamppot

Door: planco

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardappelen
Zout
1 koolraap
Verse bieslook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels boursin
125 ml Bulgaarse yoghurt
100 gram geraspte boeren Leidse kaas
Versgemalen peper


Drentse koolraapstamppot
Drentse koolraapstamppot

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken.
Kook ze daarna in weinig water met een snuf zout in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
Knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes en leg dit in een schaaltje.
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in 4 stukjes.
Verhit de boursin in een koekepan en bak de champignons ongeveer 5 minuten goudbruin.

Bereidingswijze

Maal er peper boven en giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
Verwarm de grill 2 a 3 minuten voor op de hoogste.
Roer de yoghurt, driekwart van de kaas en driekwart van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal.
Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren.
Schep de champignons erover en strooi de rest van de bieslook erover



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top