Drentse koolraapstamppot

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010
  • Drentse koolraapstamppot

    Drentse koolraapstamppot

    Drentse koolraapstamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram aardappelen
Zout
1 koolraap
Verse bieslook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels boursin
125 ml Bulgaarse yoghurt
100 gram geraspte boeren Leidse kaas
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken.
Kook ze daarna in weinig water met een snuf zout in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
Knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes en leg dit in een schaaltje.
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in 4 stukjes.
Verhit de boursin in een koekepan en bak de champignons ongeveer 5 minuten goudbruin.

Bereidingswijze

Maal er peper boven en giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
Verwarm de grill 2 a 3 minuten voor op de hoogste.
Roer de yoghurt, driekwart van de kaas en driekwart van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal.
Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren.
Schep de champignons erover en strooi de rest van de bieslook erover

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten