Brownie cheesecake

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010
  • Brownie cheesecake

    Brownie cheesecake

    Brownie cheesecake

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het brownie beslag:
250 g ongezouten boter
250 g grof gehakte (Valrhona) chocola
6 eieren
380 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille extract
150 g gezeefde bloem
mespunt zout
Voor het cheesecake beslag:
125 g ricotta
50 g roomkaas
2 el fijne kristalsuiker
scheutje vanille extract
1 ei
5 tl crème fraiche
1 el bloem
Extra: boter om in te vetten, bakblik

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Beboter een bakblik en bekleed het met bakpapier. Meng eerst alle ingrediënten voor de cheesecake in deze volgorde: de ricotta, roomkaas, suiker, vanille extract, ei, crème fraiche en bloem. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten.
Doe de chocola en de boter in een hittebestendige kom en verhit au bain Marie tot een gesmolten, glad mengsel. Laat het een beetje afkoelen. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en het vanille extract. Klop een paar minuten tot alles goed gemengd is en begint te schuimen. Het moet nog niet helemaal licht en wit zijn. Voeg het gesmolten chocola-botermengsel eraan toe en spatel er vervolgens de bloem en zout door.
Giet het beslag in het bakblik, giet het cheescake beslag erbij en trek er met een vork vormen in. Let op: vermeng de twee soorten beslag niet teveel! Bak 25 min in de oven, vooral niet te lang want brownies mogen binnenin nog een beetje smeuïg zijn. Laat in het bakblik afkoelen en snij in stukjes.

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bakfanaat avatar
bakfanaat 09-05-2019

welke maat bakblijk gebruik je?

tassieonline avatar
tassieonline 22-05-2012

Ooh ooh..:)

kb14 avatar
kb14 03-02-2010

Hij is inderdaad heerlijk, als je deze lekker vindt moet je ook eens de besneeuwde chocoladetaart proberen uit mijn kookboek

orphan avatar
orphan 03-02-2010

Zet het bij mijn favorieten en ga het zeker proberen. bedankt

marie-france avatar
marie-france 02-02-2010

Nou dit is niet te versmaden!! Ik laat je weten hoe het smaakte. Groet, Marijke

antoniake avatar
antoniake 02-02-2010

heb dit heerlijk gerecht uitgeprint.en ook favo gezet.als ik het gemaakt heb laat ik het weten.smulgroet antoniake

pleensen avatar
pleensen 02-02-2010

Zo dit lijkt mij heerlijk ga het zeker maken.groet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten