1. Home
  2. Recepten
  3. Vijgen-tarte tartin met gemberroom

Vijgen-tarte tartin met gemberroom

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2010

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
40 g boter
1 kg vijgen, gehalveerd
40 g suiker
eventueel 25 g geschaafde amandelen, geroosterd
Voor de gemberroom:
275 ml slagroom
3 bolletjes stemgember, heel klein gesneden



Vijgen-tarte tartin met gemberroom
Vijgen-tarte tartin met gemberroom
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de plakjes deeg op elkaar, rol ze uit tot een dunne lap en steek er een cirkel uit die 1 cm breder is dan de bovenkant van een tarte tartin- of een bakvorm van 20 cm doorsnede. Smelt de boter in een tarte tartinpan of een koekenpan. Leg de vijgen erin met de snijkant naar onderen en strooi de suiker ertussen. Verwarm alles op hoog vuur circa 6 min tot de vijgen enigszins bruin en gekaramelliseerd zijn.



Leg bij gebruik van een bakvorm de vijgen met de bolle kant omhoog in de vorm, schraap alle kleverige siroop uit de pan en doe die bij de vijgen. Leg het deeg op de vijgen en stop het langs de rand van de vorm in. Prik het deeg in met een vork en bak de taart 20-25 min in een op 200 graden celcius voorverwarmde oven, tot het deeg knapperig en goudbruin is. Klop intussen voor de gemberroom de slagroom tot zachte pieken en schep de gember erdoor. Zet de room tot gebruik in de koelkast.
Maak voor het serveren de taart los en stort hem op een schaal. De vijgen moeten boven liggen. Strooi er desgewenst de geroosterde geschaafde amandelen over en laat de taart een paar minuten staan alvorens hem te serveren met de gemberroom.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top