Risotto con gorgonzola e spinaci

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2010
  • Risotto con gorgonzola e spinaci

    Risotto con gorgonzola e spinaci

    Risotto con gorgonzola e spinaci

Risotto met spinazie en Gorgonzola.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 300 gram Arborio rijst
• 300 gram spinazie
• 250 gram Gorgonzola
• 1 ui, gesnipperd
• 2 eetlepels olijfolie
• teentje knoflook gesnipperd
• 1 liter groentebouillon
• ½ glas witte wijn
• Zout en peper naar smaak
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de spinazie en roerbak deze in een pan met wat boter. Voeg zout en peper toe. Snijd de spinazie klein.

Fruit de ui en de knoflook ongeveer in 2 minuten aan in de warme olijfolie.
Voeg rijst toe en bak dit ongeveer 2 minuten tot de rijstkorrels glanzen. Doe de wijn bij de rijst, laat dit verdampen.
Doe de spinazie er bij.
Voeg een pollepel bouillon toe en laat dit op een laag vuur pruttelen, goed roeren.
Zodra de bouillon door de rijst is opgenomen weer bouillon toevoegen.
Regelmatig roeren.
Kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar.

Voeg de gorgonzola toe, breng op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten