stoofkarbonade`s met honing en spruitjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Door de karbonades langzaam te stoven worden ze botermals, met een intens zoetje van de honing en het friszoete appelsap. Houd je van prakken? Neem dan kruimige aardappelen.
Je kan ook de slowcooker of crockpot gebruiken.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken3 el olijfolie
4 ribkarbonades
1 dikke ui, in ringen
150 ml appelsap
2 el honing
500 g spruiten, schoongemaakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 611,10 kcal |
Koolhydraten | 67,85 g |
Eiwitten | 39,88 g |
Vetten | 17,64 g |
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar.
Bestrooi de karbonades met zout en peper.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie.
Bak de karbonades aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui in het bakvet.
Schenk de appelsap langs de rand in de pan, voeg de honing toe en roer de aanbaksels los.
Breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg het vlees terug in de pan. Stoof de karbonades afgedekt in 15-20 minuten gaar. Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.
Kook de spruiten in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olie en bak de spruiten goudbruin en knapperig.
Verdeel de aardappelen met de karbonades over 4 borden. Schep er de uien met het stoofvocht over en dien op met de gebakken spruiten.
Bron
Janneke Philippi
Serveertip
Vervang de karbonades door kippenbouten. Lekker met verse appelmoes.