Mangotaart

 • Frans, Nagerecht
 • > 120 min.
 • Geplaatst op 01-02-2010
 • Mangotaart

  Mangotaart

  Mangotaart

 • Mangotaart

  Mangotaart

  Mangotaart

 • Mangotaart

  Mangotaart

  Mangotaart

 • Mangotaart

  Mangotaart

  Mangotaart

 • Mangotaart

  Mangotaart

  Mangotaart

Volgens mijn kleinzoon (6 jaar) de lekkerste taart die ik ooit(!) gemaakt heb....
Schrik niet van de lange bereidingstijd, dit is vooral de wachttijd, eigenlijk is er maar weinig werk aan.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Lange vingers om de bodem van de vorm te bedekken. (evt kun je ook zelf een biscuitbodem bakken),sinaasappelsap, 2 mooie rijpe mangos, 120 g mascarpone, 2 dl slagroom, 80 + 20 g suiker, 5 blaadjes gelatine (à 1,9 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm, 25 cm diameter, bakpapier, staafmixer

Bereidingswijze

Week 3 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn .Verwarm 300 g van de mangopuree(NIET koken!)en los hier, van het vuur af, al roerend de gelatine in op. Blijf even goed roeren en zet dan weg om een beetje af te koelen. Klop intussen de slagroom met 80 g suiker tot yoghurtdikte en klop er vervolgens de mascarpone door. Meng vervolgens de wat afgekoelde mangopuree erdoor. Doop de lange vingers kort in wat sinaasappelsap (pak of pot) en beleg de bodem van de vorm ermee). Giet de mousse erbovenop, strijk glad en zet 2 uur in de koelkast. Week daarna 2 blaadjes gelatine, verwarm 200 g mangopuree (als je niet genoeg hebt kun je het aanleggen met sinaasappelsap) met 20 g suiker en klop de gelatine erdoor. Laat 5 minuten afkoelen en giet de gelei dan voorzichtig op de taart, strijk meteen glad met de bolle kant van een lepel. Garneer naar eigen inzicht met o.a. de achtergehouden stukjes mango en zet nog 2 uur in de koelkast. Niet afdekken!
Je kunt dit prima de dag van te voren maken, dan na afkoelen wel afdekken.

Bron

Aangepast recept

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 15-03-2016

Tja Petra, dat zou ik ook wel eens willen weten. Ik heb opnieuw geprobeerd hem er weer bij te zetten. Lukt niet. Heb smul een mail gestuurd een tijdje geleden: geen reactie.

pwiggers avatar
pwiggers 15-03-2016

OOk ik mi je originele foto Nelly. Kijk net weer naar je recept omdat ik de taart voor het Kaffeeteam van het bejaardentehuis hier voor a.s. donderdag wil maken. Ook moet ik er een maken voor onze hulp. De taart valt wel heel erg in de smaak. Jammer van jouw mooie foto. Waar is die gebleven?

ecureuil avatar
ecureuil 11-02-2016

Dat dacht ik al Petra, maar fijn dat je dit nog even laat weten. Ik kwam trouwens vanmiddag tot de ontdekking dat mijn originele foto verdwenen is ( met bloem deco) of zien jullie hem wèl? Het lukt me ook niet om hem er opnieuw bij te zetten...grr

pwiggers avatar
pwiggers 11-02-2016

Wilde je toch nog even laten weten Nelly dat we vandaag de taart met perziken hebben gegeten. OOk lekker, maar de mango verdient toch mijn voorkeur. De smaak is dan toch iets verfijnder. Dus....voortaan valt de keuze weer op de mango.

adeline43 avatar
adeline43 11-02-2016

Ik neem je recept mee om snel te gaan maken, bedankt!Groetjes, Adeline

ecureuil avatar
ecureuil 11-02-2016

Alsnog proficiat Petra! Wat leuk dat de taart als verjaardagstaart dienst deed! Ik ga hem a.s. week weer maken, want mijn kleinkinderen komen logeren en dit is één van de verzoeknummers... bedankt voor je enthousiaste reactie! Groetjes, Nelly

pwiggers avatar
pwiggers 11-02-2016

Hoi Nelly, afgelopen dinsdag voor mijn verjaardag onder meer deze verrukkelijke mangotaart gemaakt. Iedereen wilde het recept hebben en dat heb ik natuurlijk meegegeven. Vandaag krijg ik nog een paar vriendinnen op de koffie en heb ik de taart nog een keer gemaakt, maar nu met perziken (uit blik) in plaats vn mango. Ik denk dat dat ook wel lekker zal zijn. Je mangotaart is echt een topper ! Ik heb een foto geplaatst. Groetjes, Petra

ArualB avatar
ArualB 12-06-2015

Neem ik mee, dank je wel!

conpom avatar
conpom 09-06-2015

Ohohoh Nelly, wat valt deze taart in de smaak! Heb er inmiddels al een stuk of wat gemaakt en er veel mensen een plezier mee gedaan. Wil het binnenkort met aardbeien gaan maken, lijkt me ook heul lekker!

conpom avatar
conpom 09-05-2015

Hoi Nelly, nou ik heb 'm gemaakt hoor! Ben zo brutaal geweest om er een foto van te uploaden. Heb als versiering geraspte (pure)chocolade en slagroom gebruikt. Stukjes mango die ik achtergehouden had, heb ik versnipperd en in de gelei gestrooid. Als bodem heb ik bastognekoeken verkruimeld en er 80 gram gesmolten boter door geroerd. Ik moet zeggen: hij viel in de smaak! Bedankt voor het recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten