1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pompoengnocchi. met pittige kipfilets .

Pompoengnocchi. met pittige kipfilets .

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2010

Ingrediënten 8 personen


* 16 middelgrote pruimtomaten.
* 4 dubbele grote kipfilets.
* 1,6 kg gele pompoen.
* 1 ei.
* 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
* 2 eetlepels fijngehakte vers basilicum.
* 300 gr bloem.
* 150 gr zelfrijzende bloem.
* 4 theelepels olijfolie.
* 200 gr prei.
* 1,5 kg spinazie.
* 2 eetlepels olivenpasta.
* 40 gr Parmezaanse kaas.
* Peper & zout & pikante kippenkruiden.


Verder heb je nodig


Oven,ovenschaal met antiaanbaklaag,vergiet,staafmixer,


* Gnocchi zijn kleine Italiaans noedels,gemaakt van griesmeel,aardappelmeel of,zoals dit gerecht van pompoen.
*Pompoengnocchi is een delicatesse in de Italiaanse keuken,ze kunnen op verschillende wijzes klaargemaakt worden.
* Olijvenpasta is soms verkrijgbaar als tapenade of paté en gemaakt van groene of zwarte oliven.
* Heerlijk op vers geroosterde sneetjes brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Schaaf de Parmezaanse kaas op krullen.
* Ontvel de tomaten en snij ze in vieren.
* Schil de pompoen en snij hem in stukjes.
* Maak de prei schoon en snij hem in dunne ringetjes.
* Was de spinazie,sla hem droog en hak hem grof.
* Spoel de kipfilets af met koud water,dep ze droog met keukenpapier,halveer ze en verwijder eventueel het vet.
* Kruid de kipfilets met de pikante kipkruiden langs beide zijdes.
* Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereidingswijze

1.Leg de tomaten in een ovenschaal met antiaanbaklaag en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven onafgedekt in ca.20 minuten tot ze lichtbruin en zacht zijn.
2.Kook of stoom de pompoen tot hij zacht is.
Laat de pompoen uitlekken in een vergiet.
Pureer met een staafmixer de afgekoelde pompoen met het ei tot glad mengsel.
Doe de pompoenpuree in een kom en breng op smaak met peper,zout,peteselie,basilicum en de bloem erdoor.
3.Leg de pompoendeeg op een met bloem bestoven werkvlak.
Kneed het deeg zachtjes ongeveer 2 minuten,of tot he deeg glad is.
Maak van een volle theelepel deeg een ovale gnocchi.
Doe dit hetzelfde met de rest van het deeg.
Druk met een vork lichtjes op de bovenkant van de gnocchi.
Leg ze op een schaal zet die afgedekt ongeveer 30 minuten in de koelkast.
4.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de kipfilets hierin tot ze gaar,zacht en lichtbruin gekleurd zijn
Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminuimfolie.
Voeg in dezelfde schoongemaakte pan de rest van de olijfolie en bak er de prei in tot hij zacht is.
Voeg er de spinazie aan toe.
Bak deze groente tot hij gaat slinken.
Breng op smaak met peper en zout.
5.Kook de gnocchi in een grote steelpan met kokend water tot ze gaan bovendrijven.
Haal ze voorzichtig uit de pan met een schuimspaan.
Laat de gnocchis uitlekken.
6.Verdeel de kipfilets over voorverwarmde borden,leg daarbij de spinazie en de prei.
verdeel daar bovenop de gnocchis.
Leg er de tomaten op dan de olijvenpasta en de kaaskrullen.
Serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top