1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Geroosterde gemberbietjes

Geroosterde gemberbietjes

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gram kleine bietjes
500 gram worteltjes
3 cm verse gember, geschild
60 milliliter olijfolie
sap en zeste van 1 citroen
100 milliliter gembersiroop
1 theelepel korianderpoeder
zeezout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook, doormidden gesneden
(gemengde sla met bietenblad



Geroosterde gemberbietjes
Geroosterde gemberbietjes
Geroosterde gemberbietjes
Geroosterde gemberbietjes
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Maak de bietjes schoon en snijd ze in helften of kwarten. Snijd eventueel de wortels doormidden. Snijd de gember in dunne plakjes. Meng in een 
kommetje de olie met de citroenzeste, de 
gembersiroop, koriander, peper, knoflook en het zout. Leg de bietjes, wortels en gember op een bakplaat en giet er het oliemengsel over. Schep goed door. Bak ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar. Schep er eventueel vlak voor het serveren de sla doorheen.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top