1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkoekjes
  5. Poolse aardappelkoekjes

Poolse aardappelkoekjes

  • Pools, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2010

Ingrediënten 4 personen


  • 800 gram kruimige aardappels
  • zout
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 4 sjalotjes
  • paneermeel
  • olie om te bakken




Poolse aardappelkoekjes
Poolse aardappelkoekjes

Eenvoudig te maken en niet duur. Je kunt ze ook een dag van tevoren maken zodat je ze alleen nog hoeft af te bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en kook ze met wat zout in ongeveer 22 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en knijp ze door de pureeknijper of stamp ze heel goed. Laat nu afkoelen. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze ragfijn. Bak ze in een tl olie even mooi glazig. Laat ook afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de bloem, het ei, de sjalotjes en de fijngemaakte aardappel goed door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout uit de molen.
Vorm balletjes en druk deze plat tot ongeveer een centimeter dikte. Hoe groot moet je zelf weten. Als ze erg groot zijn keren ze moeilijk om tijdens het bakken.
Druk onder en bovenzijde even in het paneermeel.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak ze op middelmatig vuur aan beide kanten mooi bruin. Eén keer omkeren is het handigst anders gaan ze snel stuk.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer met groente en vlees naar keuze of met een goed met groente gevulde tomatensaus. Dit laatste heb ik uitgeprobeerd en dat was echt een onverwacht succes.

Bron

De Poolse keuken van Stasia Bugaj



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top