Champignon-blini met zalm en mierikswortelroom

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2010
  • Champignon-blini met zalm en mierikswortelroom

    Champignon-blini met zalm en mierikswortelroom

    Champignon-blini met zalm en mierikswortelroom

Blini`s zijn Russische kleine pannenkoekjes die vaak met zalm en room worden gegeten. Mierikswortel combineert goed met de zoute ziltige smaak van gerookte vis. Je zou voor dit gerecht ook goed gerookte forel kunnen gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 grote champignons
200 g gerookte zalm
4 radijsjes
1 bekertje crème fraîche
1/2 potje mierikswortelpasta
zout en vers gemalen zwarte peper
4 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan,ovenschaal

Voorbereiding

1.Verwarm de oven voor op 200°C.
2.Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de stelen uit de hoeden.
3.Besprenkel de reuzenchampignons met de olijfolie en zet ze in een ovenschaal. Gaar ze in zo`n 10-15 min. lichtbruin (portobello`s zijn platter en hebben korter nodig). Je kunt de champignons ook 5 min. aan iedere kant grillen in de grillpan.

Bereidingswijze

4.Meng intussen het bekertje crème fraîche met de mierikswortelpasta.
5.Leg de champignons op vier borden, beleg ze met plakken gerookte zalm. Schep op elke champignon een flinke dot mierikswortelroom, maal er wat zwarte peper boven en leg twee takjes bieslook kruislings op de mierikswortelroom.

Bron

champignonidee

Serveertip

Serveer meteen. Leg de zalm niet plat op de champignon, maar enigzins gevouwen, zodat er meer volume ontstaat

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten