Hongaarse goulash van rudolph van Veen

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2010
  • Hongaarse goulash van rudolph van Veen

    Hongaarse goulash van rudolph van Veen

    Hongaarse goulash van rudolph van Veen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
4 paprikas (rood en groen)
2 eetlepels bloem
1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperziebonen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.

Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken.

Bereidingswijze

Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Bron

rudolph van veen

Serveertip

Lekker met rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

debby11 avatar
debby11 30-01-2013

gister gegeten.. heerlijk.mijn man die niet van de "soep"gerechten is(vlees in saus)heeft drie x opgeschept.met 2 paprika`s gedaan,heel lekker.THANXX

boxertjes avatar
boxertjes 09-11-2012

we hebben het vandaag gegeten en het was heerlijk! dit komt zeker vaker op tafel.

naus_marijke avatar
naus_marijke 03-11-2012

Hoi Dirk, Een heerlijk recept lijkt mij en ik ga dit zeker maken! Bedankt hiervoor! Groetjes, Marijke

nicoleridders avatar
nicoleridders 03-11-2012

heerlijk stoofgerecht; meer dan voldoende voor zeker 6 personen ipv 4. Saus is wel erg dun; heb maizena toegevoegd. Zou het nog iets pittiger willen. Ga het zeker nog een keertje maken. Gr Nicole

karin11213 avatar
karin11213 29-09-2012

Lekker, ga het zeker proberen, Dank je wel. Gr. Karin

Rianne68 avatar
Rianne68 04-11-2010

Lekker gerecht, alleen heb 1 paprika minder gebruikt en heb ik er lekkere kruimige aardappelen apart bij geserveerd.

tisjken1 avatar
tisjken1 30-01-2010

Hoi,Dirk neem ik gelijk mee van u,maar heb een vraagje. Bij je ingrediënten vindt ik geen vloeibare boter weer,hoeveel eetlepels moeten er dan van zij a.u.b. Groetjes Anita.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten