De lekkerste couscoussalade

  • Marokkaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2010

Dit recept heb ik ooit gelezen in het AD. Twee dames, de een van Marokkaanse afkomst, de ander met een heel andere achtergrond, bundelen hun krachten tot "wereldrecepten". De hoeveelheid die je krijgt bij dit recept is wat mij betreft voldoende voor véél meer dan 4 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr gewelde pruimen
250 couscous
75 gr gezouten cashewnoten
75 gr blanke amandelen
walnotenolie (ca. 1 dl)
1 handje bladpeterselie, gehakt
3 handjes korianderblaadjes, gehakt
2 handjes muntblaadjes, gehakt
2 handjes basilicumblaadjes, gehakt
1 granaatappel, de pitjes of 1 nashi in kleine blokjes
1 tl karweizaad,
1 tl venkelzaad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Je bent eerst even bezig om alle kruiden te wassen, drogen en fijn te hakken( niet al te fijn). Intussen laat je de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster de venkel- en karwijzaadjes even kort in een droge koekenpan tot de geuren vrijkomen.
Rooster de amandelen tot goudbruin in een droge koekenpan.

Bereidingswijze

Hak de noten in stukken. Snijd de pruimen in stukken. Je kunt ook gewelde abrikozen gebruiken of een mengsel van beide vruchten.
Vermeng alle ingrediënten met de gewelde couscous. Voeg de notenolie toe en zoveel peper en zout tot de smaak je bevalt. Je kunt de salade nog wat opfrissen met een spriets citroensap en/of zoeter maken met wat honing.
Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast en laat hem voor gebruik iets op temperatuur komen.

Bron

Algemeen Dagblad - lang geleden

Serveertip

Ik maak deze salade bij voorkeur als ik veel gasten heb, als onderdeel van het buffet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

LIESWijgerde avatar
LIESWijgerde 15-06-2012

hoi joke heb je recept meegenomen lijkt me heerlijk voor in de zomer als het lekker warm is bedankt groetjes liesbeth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten