Chutney Van Ananas En Paprika

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Deze is te bewaren

Deel dit recept

Ingrediënten
halve ananas
1 groene paprika
1 rode paprika
0,25 l azijn
75 gram suiker
cayennepeper
1 el mosterdzaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de ananas schoon. Verwijder schil, de zwarte pitten en de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op. Snijd de kapjes van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika's in ringen. Doe de paprikaringen en ananasblokjes met het sap in een pan en giet de helft van de azijn erop. Laat alles een half uur zachtjes koken. Roer af en toe. Doe de rest van de azijn, de suiker, de peper en de mosterdzaadjes in de pan en laat alles nog een ruim een uur op een zeer laag vuur staan. Roer af en toe. De chutney heeft de consistentie van dikke jam. Giet de warme chutney in een of meerdere goed schoongemaakte potten en sluit die af. Bewaar de chutney in de koelkast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pepijntje avatar
pepijntje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten