Empanada`s

  • Mexicaans, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010
  • Empanada`s

    Empanada`s

    Empanada`s

  • Empanada`s

    Empanada`s

    Empanada`s

  • Empanada`s

    Empanada`s

    Empanada`s

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 eetlepel olijfolie
1 ui , fijngesnipperd
150 g rundergehakt
1 teentje knoflook , geperst
5 plakjes chorizoworst , in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel kaneel
hot peppersauce (flesje a 85 ml)
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 236,97 kcal
Koolhydraten 12,65 g
Eiwitten 10,36 g
Vetten 15,84 g
Benodigdheden
bakplaat

Bereidingswijze

In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanadas erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanadas warm of op kamertemperatuur serveren.

Bron

allerhande 2003

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten