Empanada`s
- Mexicaans, Buffet
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-01-2010
Ingrediënten 8 personen
1 eetlepel olijfolie1 ui , fijngesnipperd
150 g rundergehakt
1 teentje knoflook , geperst
5 plakjes chorizoworst , in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel kaneel
hot peppersauce (flesje a 85 ml)
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
paprikapoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 236,97 kcal |
Koolhydraten | 12,65 g |
Eiwitten | 10,36 g |
Vetten | 15,84 g |
Benodigdheden
bakplaatBereidingswijze
In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanadas erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanadas warm of op kamertemperatuur serveren.
Bron
allerhande 2003
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties