Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Empanada`s

Empanada`s

Door: kb14

Empanada`s
Empanada`s
Empanada`s
Empanada`s
Empanada`s
Empanada`s
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010

Ontdek meer:

Ingrediënten 8 personen


1 eetlepel olijfolie
1 ui , fijngesnipperd
150 g rundergehakt
1 teentje knoflook , geperst
5 plakjes chorizoworst , in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel kaneel
hot peppersauce (flesje a 85 ml)
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
paprikapoeder


Verder heb je nodig


Bakplaat


Bereidingswijze

In Koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanadas erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanadas warm of op kamertemperatuur serveren.

Bron

Allerhande 2003



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top