Vegetarische erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010
  • Vegetarische erwtensoep

    Vegetarische erwtensoep

    Vegetarische erwtensoep

Oerhollandse winterkost, in een uitvoering zonder vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 l. water
500 gr. spliterwten
2 uien
2 preien
1 knolselderij
2 aardappelen
1 winterpeen
bosje selderij
peper en zout
150 gram rooktofu of vegetarische rookworst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de erwten goed af en breng ze in het water aan de kook. Schuim de bovenkant als de soep kookt.
Snijd ondertussen de ui fijn en de prei in ringen. Schil de knolselderij en aardappels en snijd in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes. Voeg de groenten toe als de erwten ongeveer een half uur hebben gekookt.
Laat doorkoken tot de erwten zijn stuk gekookt en de soep op dikte is (30 tot 60 minuten).
Verwarm de laatste 10 minuten de rookworst in een pan, snijd in plakjes en voeg die toe aan het eind van de kooktijd. Gebruikt u rooktofu, snijd die dan in blokjes en laat die de laatste 10 minuten met de soep meekoken.
Snijd de selderij fijn en roer deze vlak voor het serveren door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in grote kommen met roggebrood besmeerd met verse roomkaas.

Bron

kievitamines.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten