1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Door: renate999

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010

Ingrediënten 8 personen


2 l. water
500 gr. spliterwten
2 uien
2 preien
1 knolselderij
2 aardappelen
1 winterpeen
bosje selderij
peper en zout
150 gram rooktofu of vegetarische rookworst


Vegetarische erwtensoep
Vegetarische erwtensoep

Oerhollandse winterkost, in een uitvoering zonder vlees.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de erwten goed af en breng ze in het water aan de kook. Schuim de bovenkant als de soep kookt.
Snijd ondertussen de ui fijn en de prei in ringen. Schil de knolselderij en aardappels en snijd in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes. Voeg de groenten toe als de erwten ongeveer een half uur hebben gekookt.
Laat doorkoken tot de erwten zijn stuk gekookt en de soep op dikte is (30 tot 60 minuten).
Verwarm de laatste 10 minuten de rookworst in een pan, snijd in plakjes en voeg die toe aan het eind van de kooktijd. Gebruikt u rooktofu, snijd die dan in blokjes en laat die de laatste 10 minuten met de soep meekoken.
Snijd de selderij fijn en roer deze vlak voor het serveren door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in grote kommen met roggebrood besmeerd met verse roomkaas.

Bron

Kievitamines.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top