Amandel-dadel cupcake met pralinertopping

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010
  • Amandel-dadel cupcake met pralinertopping

    Amandel-dadel cupcake met pralinertopping

    Amandel-dadel cupcake met pralinertopping

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor 12 cakejes:
75 g bloem, gezeefd
125 g witte basterdsuiker
2 tI bakpoeder, gezeefd
50 g zachte ongezouten boter
1 ei
125 ml karnemelk
1 zakjevanillesuiker
75 g ontpitte dadels, in dunne reepjes

pratinertopping (amandel-karamel):
200 g blanke amandelen
100 g fijne kristalsuiker
0,5 tl citroensap
200 g poedersuiker, gezeefd
80 g zachte ongezouten boter
25 ml melk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C.
Rooster voor de praliner de amandelen op een bakplaat in 10-12 min. goudbruin. Houd 12 amandelen apart, hak 100 g ervan grof en maal de rest fijn in de keukenmachine.
Breng 50 ml water, het citroensap en de suiker in een pan met dikke bodem aan de kook en kook zachtjes tot karamelkleurig. Meng de gehakte amandelen erdoor en giet dun uit op een ingevet werkvlak. Laat afkoelen en maal tot gruis in de keukenmachine.
Meng voor de cakejes bloem, basterdsuiker, bakpoeder, snuf zout en de boter met de mixer totdat alles de structuur van grof zand heeft. Meng ei, karnemelk en vanille met elkaar en voeg al kloppend toe aan het botermengsel. Schep de dadels en gemalen amandelen erdoor en schep luchtig om.
Vul de vormpjes voor tweederde met beslag en bak in 20-25 min. gaar. Laat 5 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat afkoelen.
Klop voor het glazuur de poedersuiker met de boter glad. Klop de melk erdoor tot goed gemengd en klop nog even op hoge snelheid tot luchtig. Schep de praliner erdoor en bedek de cakes ermee. Garneer met de amandelen.

Bron

Delicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten