1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pindasoep met kip en aardappel

Pindasoep met kip en aardappel

  • Indonesisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010

Ingrediënten


1 pot kippenbouillon met kip (350 ml)
1 kippenbouillontablet
2 aardappelen (200 g), geschild en in kleine blokjes
100 g gesneden prei
8 eetlepels pindakaas
200 ml slankroom
2 eetlepels ketjap manis
100 g taugé
2 eetlepels gefruite uitjes
sambal naar smaak


Verder heb je nodig


1snijplank 1mes 1pan
Staafmixer of keukenmachine


Pindasoep met kip en aardappel
Pindasoep met kip en aardappel
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de bouillon met het bouillontablet en een halve liter water, zonder de kip. Kook hierin de aardappelen en prei in 10 minuten gaar.

Voeg de pindakaas en kip toe aan de bouillon en pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verwarm de soep opnieuw, roer de room en ketjap erdoor en laat de soep al roerende door en door heet worden. Roer de taugé erdoor en garneer de soep met de uitjes. Geef de sambal er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pas8


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pas8
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top