Bami goreng met sajoergroenten

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010
  • Bami goreng met sajoergroenten

    Bami goreng met sajoergroenten

    Bami goreng met sajoergroenten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g boemboe sajoergroenten
1 kg bami goreng
sambal
100 g boemboe voor smoorvlees
4,5 dl water
2 eetlepels wokolie
400 g Chinese roerbakgroenten
1 winterwortel
1 ui
500 g hacheevlees
25 g boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Schil de wortel en pel de ui en snijd ze in stukjes.
Bak het hacheevlees in de boter bruin. Voeg de wortel en ui toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de boemboe voor smoorvlees en 2 ½ dl water toe en `smoor` het vlees met het deksel op de pan in ongeveer 2 ½ uur op een heel laag vuur gaar.
Verhit 10 minuten voordat het vlees klaar is de wokolie en roerbak de Chinese roerbakgroenten 2 minuten.

Bereidingswijze

Voeg de boemboe sajoergroenten en 2 dl water toe en breng de boemboe al roerend aan de kook. Laat de groenten 5 minuten pruttelen.
Verwarm de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg naar smaak sambal toe.
Verdeel de bami, het vlees en de groenten over 4 warme borden

Serveertip

Serveer er eventueel knapperige kroepoek bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten