Mexicaanse guacamole

  • Mexicaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2010
  • Mexicaanse guacamole

    Mexicaanse guacamole

    Mexicaanse guacamole

Pikante Mexicaanse puree van verse avocado´s, chilipeper en tomaat. Als voorgerecht met brood of als dipsaus-spread met brood of rauwkost.
Niet langer dan 3 uur van te voren maken ivm verkleuren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rijpe avocado´s
2 grote rijpe tomaten ontveld
2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden.
1-2 rode ui, gepeld in vieren.
2 kleine rode chilipepers, gehalveerd en de zaadjes en zaadlijsten verwijderd.
sap van 2 limoenen
enkele druppels tabascosaus
zout en peper
3 el. korianderblad om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprocessor

Voorbereiding

avocado´s halveren en pitten verwijderen. In vieren snijden, vruchtvlees eruit scheppen en in de kom van de foodprocessor doen.

Bereidingswijze

Tomaten halveren en met de knoflook, ui, chilipeper, limoensap, tabasco en wat zout en peper bij de avocado doen.
Laat draaien tot een gladde puree, schep die in een kom en dak af met plasticfolie.
Tot gebruik in de koelkast zetten en bestrooien met korianderblad.

Bron

Delia

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten