Thaise krabsalade met radicchio
- Thais, Borrelhapje
- 20-30 min.
Weer eens wat anders bij een verjaardag of receptie...........Of enz. enz.
Ingrediënten 64 personen
60 ml. water60 ml. limoensap
2 eetlepels suiker
2 Thaise chillipepers, zaad verwijderen en fijn hakken
500 gr krabvlees (liefst vers)
1/2 komkommer (130 gr.), zaad verwijderen en fijn hakken
1 rode paprika (150gr.)schoongemaakt en fijngehakt
2 bosuitjes in dunne ringen
6 struikjes radicchio (of rood- of witlof)
Benodigdheden
Pan
Kom
Slacentifuge
Voorbereiding
Voor de dressing:
Verwarm het water, het limoensap, de suiker en de chillipepers al roerend in een (steel)pan tot de suiker is opgelost
Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en laat het afkoelen
Zet de dressing tot gebruik in de koelkast (afgedekt)
Snijd het onderste deel van de stuikjes radicchio en trek de blaadjes voorzichtig los (U heeft +- 64 bladeren nodig)
Bereidingswijze
Meng de crab, komkommer, paprika, bosui en dressing in een kleine kom
Schep op ieder blad een theelepel krabsalade
Bron
Hapjes boek
Serveertip
Serveer koud
Lekker vooraf (amuse) bij mosselen met chili-limoensaus