Thaise krabsalade met radicchio

  • Thais, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Thaise krabsalade met  radicchio

    Thaise krabsalade met radicchio

    Thaise krabsalade met radicchio

Weer eens wat anders bij een verjaardag of receptie...........Of enz. enz.

Deel dit recept

Ingrediënten 64 personen
60 ml. water
60 ml. limoensap
2 eetlepels suiker
2 Thaise chillipepers, zaad verwijderen en fijn hakken
500 gr krabvlees (liefst vers)
1/2 komkommer (130 gr.), zaad verwijderen en fijn hakken
1 rode paprika (150gr.)schoongemaakt en fijngehakt
2 bosuitjes in dunne ringen
6 struikjes radicchio (of rood- of witlof)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan
Kom
Slacentifuge

Voorbereiding

Voor de dressing:
Verwarm het water, het limoensap, de suiker en de chillipepers al roerend in een (steel)pan tot de suiker is opgelost
Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en laat het afkoelen
Zet de dressing tot gebruik in de koelkast (afgedekt)
Snijd het onderste deel van de stuikjes radicchio en trek de blaadjes voorzichtig los (U heeft +- 64 bladeren nodig)

Bereidingswijze

Meng de crab, komkommer, paprika, bosui en dressing in een kleine kom
Schep op ieder blad een theelepel krabsalade

Bron

Hapjes boek

Serveertip

Serveer koud
Lekker vooraf (amuse) bij mosselen met chili-limoensaus

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eol1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten