Spaghettini "bresaola"

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 20 gr gedroogde morieltjes.
* 4OO gr spaghettini.
* 4 tomaten.
* 4 eetlepels boter.
* 350 gr kalkoenlever.
* 1 dl paddestoelenfond,kant-en-klaar.
* 4 plakken bresaola(gedroogd rundsvlees).
* 70 gr geraspte Parmezaans kaas.
* Majoraan ter garnering.
* Peper & zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Week de morieltjes in lauwwarm water.
Kook de spaghettini beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking in gezouten water.
Pel de ui en snipper hem fijn.
2.Was de tomaten,ontvel ze en snij ze in stukjes.
Haal de morieltjes uit het water en laat ze uitlekken.
3.Verhit de boter in een pan en bak er de morieltjes,de uien en de tomaten in ca.10 minuten op een zacht vuurtje.
Breng op smaak met peper en zout.
4.Was de lever,dep hem droof met keukenpapier en snijd in stukjes.
Voeg hem vervolgens aan de paddestoelen-tomatensaus toe en samen ca.8 minuten meebakken.
Breng weer op smaak met peper en zout.
5.Schep de lever uit de pan en zet even apart,hou hem warm.
Schenk er nu de paddestoelenfond bij de saus en laat dit inkoken op middelhoog vuur.
Snijd de bresaola in reepjes.
Voeg de reepjes toe aan de saus.
6.Giet ondertussen de spaghettini af en laat even uitlekken.
Schep de spaghettini op voorverwarmde borden.
Leg er de gebakken kalkoen
lever op.
Schenk er de saus over en garneer met de majoraan.
Geef er de geraspte Parmezaanse kaas in een kommetje apart bij.
Serveer meteen goed heet.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tisjken1 avatar
tisjken1

Doorsturen

Home Recepten