1. Home
  2. Recepten
  3. Haggis
  4. Haggis

Haggis

Door: bianca_b

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-1999

Ingrediënten


1 schapemaag ,
1 schapelever,
1 schapehart,
1 stel schapelongen,
1 pond schapeniervet,
1 pond oatmeal,
zout,
peper.



Schots

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hart, lever,longen en niervet een uur of vijf koken. Gedurende deze tijd kun je mooi de schapemaag schoonschrapen. Dit gaat het handigste door hem binnenstebuiten te keren en met een lepel of de botte kant van een mes de papillen er af te schrapen. Hier moet een simpelere methode voor zijn, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Er wel voor zorgen dat de maag heel blijft, die hebben we straks hard nodig. Oatmeal in een oven of koekepan even roosteren. Lever, hart, longen, niervet en oatmeal door de gehaktmolen draaien. Kruiden met zout en peper. Eventueel wat chilipoeder of parpikapoeder erbij. Maak het flink pittig, anders smaakt het straks naar kittekat... Maag met de puree vullen en goed dichtbinden. Niet te vol doen, het mengsel gaat nogal zwellen tijden het koken. Gevulde maag weer koken. Ook nu weer een uur of vijf. Intussen op Internet 'Ode to a Haggis' opzoeken en whisky klaarzetten. Warm op een schaal serveren onder het voordragen van 'ode to a haggis' Aanbevolen drank: Highland whisky. Bv. Oban. Smakelijk. Dit lijkt vreemd, maar is best wel lekker. Reken er echter wel op dat je een dag of twee dagen bezig bent



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top