1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalmforel in Zoutkorst

Zalmforel in Zoutkorst

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010

Ingrediënten 4 personen


4 zalmforellen zonder ingewanden van ongeveer halve kilo elk.
3 kg grof zout
3 el venkelzaad
zeste van een citroen
zeste van een sinaasappel
schijfjes citroen
verse kruiden (venkelgroen, peterselie, dille, )


Verder heb je nodig


Oven, gesteur (een rasp kan ook)


Zalmforel

Goed proppen..

Goed proppen..

Zalmforel in een zoutkorst. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken is dit gerecht niet te zout. De zoute smaak wordt tegengehouden door het vel van de vis en de kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe al het zout in een grote schaal, doe er de zeste van de citroen en de sinaasappel bij, samen met het venkelzaad.� Roer goed totdat de zaadjes en de zeste over het zout verdeeld is. Doe wat druppelglaasjes water bij het zoutmengsel. nemen. Er mag eigenlijk niets meer bijkunnen, zo vermijd je dat er straks zout in de buikholte komt. Met het overgebleven zout dek je de visjes helemaal toe. Nu kan je het gerecht in de koelkast wegzetten tot je het nodig hebt.

Bereidingswijze

Neem een schaal die breed genoeg is voor de `romp` van de visjes, kop en staart hoeven er niet in. Vul deze met ongeveer een derde van het natte zout, zodanig dat je de bodem van de schaal niet meer ziet. Leg de visjes in de schaal, hoofd en staart overboord. Steek een paar schijfjes citroen in hun buik en prop die vervolgens vol met kruiden. Dit proppen mag je behoorlijk letterlijk
Wanneer het moment gekomen is om de zalmforel te bereiden, warm je de oven voor op de hoogste stand. Daarna plaats je de visjes in de oven. In principe geldt de regel voor elke 450 gram vis 10 minuten in de oven, daarna nog een kwartiertje laten nagaren (oven uit, deur open, maar visjes er nog in). Een beetje tricky heb ik al gemerkt.

Serveertip

Je kunt de zalmforel aan tafel ontdoen van de zoutkorst, maar schud hem wel goed af. Dit ziet er spectaculairder uit. Zet dan wel nog een bord op tafel voor de kruiden, graten en het vel.

Bron

Kokeneten.talesfromthecrib.beOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Iooryz


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Iooryz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top