10 heerlijke verschillende barbecue

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010
  • 10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

  • 10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

  • 10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

  • 10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

  • 10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

  • 10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

    10 heerlijke verschillende barbecue

Gemarineerde zalm
Salsa kipfilets met groene salade
Rundvlees en groenten spiezen
Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of
drumsticks
Gepofte aardappelen
Aardappelsalade
Satésaus
Varkenssaté
Gegrilde banaan met slagroom
Aardbeien tortillas


verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Gepofte aardappelen
4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt
3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden)
2 tl knoflookpoeder
3 el boter
zout en peper
4 stukken aluminiumfolie
125 ml zure room
4 el bacon instukjes
Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel).

Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over.

Salsa kipfilets met salade
(4 personen)
2 dubbele kipfilets
125 ml teriyaki saus
2 tomaten, ontveld en in stukjes
1/2 ui, gehakt
2 tl gehakte jalapeno pepers
2 tl fijngehakte koriander
4 el mosterd
4 el honing
1,5 el suiker
1 el olie
1,5 el azijn
1,5 el citroensap
350 g gemengde groene sla
1 blik ananas stukjes (450 g)
1 zak tortilla chips
Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast.

Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast.

Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten.

Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten).

Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing.

Geef de tortilla chips erbij.




Citroen-knoflook kippenvleugels
4 el olijfolie
1 el citroensap
2 el mosterd
6 knoflookteentjes (fijngehakt
2 tl zout
1 el gemalen zwarte peper
1 kilo kippenvleugels of drumsticks

Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade.



Rundvlees en groenten spiezen
(8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten)
500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm
1 ui medium in 8 parten gesneden
3 el sojasaus
1 el sherry
1 el olijfolie
1 el chilisaus
1/4 tl gemberpoeder
1 groene paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 doosje champignons
1 bakje cherry tomaten
Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren.

Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika.

Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten.




Aardbeien tortillas
4 tortillas

200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola

250 g aarbeien

2 el boter, gesmolten of vloeibaar

1 el suiker
0.5 tl kaneel
Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje.

Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op.

Bestrijk ze met de helft van de boter.

Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om.

Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kommen
pannen
alummiumfolie
schalen

Voorbereiding

Aardappelsalade
1,5 kilo aardappelen, geschild en in blokjes van 1,5 cm
1 kleine ui
4 eieren
1 appel
6 medium augurken (zoetzuur)
verse peterselie
3 el mayonaise
2 el yoghurt
2 tl mosterd
1 tl honing
peper en zout


Kook de aardappelblokjes tot ze net gaar zijn. Kook de eieren hard maar niet blauw. Snijd de appel in kleine stukjes, de augurkjes klein en rasp of snij de ui zeer fijn. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de ingrediënten door elkaar.

Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd, honing, peper en zout en peterselie, en schep de saus er voorzichtig doorheen



Saté
500 g varkenslappen (hamlappen, frikandeau of varkenshaas) in blokjes (2 cm)
100 ml sojasaus
50 ml citroensap
2 el bruine suiker
1 gehakte ui
1 t. knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
0.5 tl tabascosaus

Vermeng alle ingredienten behalve het vlees en doe dit eventueel in een blender of keukenmachine. Vermeng de kruiden met het vlees. Doe de schaal met folie en laat tenminste 3 uur marineren.

Steek ongeveer 5 a 6 stukjes vlees aan een stokje. Brand de saté op de barbecue in ongeveer 10-15 minuten gaar. Af en toe keren.

Satesaus
200 g pindakaas
400 ml water
2 t knoflook
4 tl bruine suiker
4 el sojasaus
3 el citroensap
2 el kokosmelk ongezoet(indien gewenst)
4 tl sambal
Doe pindakaas en water in een pan en laat zachtjes warm worden tot het goed gemengd is. Haal van het vuur af en voeg de andere ingrediënten toe. Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is.

Bereidingswijze

Gemarineerde zalm
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
75 ml sojasaus
75 ml sinaasappelsap
4 el honing
1 ui, in stukjes gehakt
750 gr zalmfilet
Doe alle ingredienten behalve de zalm in een plastic (zelfsluitende) zak, en vermeng ze goed. Doe de zalm erbij en verdeel het mengsel over de zalm. Sluit de zak. Laat 15-30 minuten in de koelkast marineren. Draai de zak af en toe om.

Haal de zalm uit de marinade en leg deze op de barbecue, evt. op aluminiumfolie. Giet de laatste 5 minuten nog wat van de marinade over de zalm.

Bron

eten & drieken

Serveertip

Gegrilde banaan met room
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 el suiker
4 stevige bananen, diagonaal
in stukken van 3 cm gesneden
2 el boter, gesmolten of vloeibaar
0.5 tl kaneel
Klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker stijf. Zet in de koelkast.

Leg de stukken banaan op aluminium folie. Besprenkel ze met de gesmolten boter en kaneel. Leg ze op de barbecue tot ze goudbruin worden.
Verdeel ze over 4 bordjes en schep de slagroom erover

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten