Zalm in honing gebakken

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010
  • Zalm in honing gebakken

    Zalm in honing gebakken

    Zalm in honing gebakken

  • Zalm in honing gebakken

    Zalm in honing gebakken

    Zalm in honing gebakken

  • Zalm in honing gebakken

    Zalm in honing gebakken

    Zalm in honing gebakken

Zalm uit de oven met honing. Een heel biezondere combinatie
Heerlijk met gestoofde prei en Basmatirijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g zalmfilet (of vier stukken van 125 g)
2 el mosterd
1 el olijfolie
1 el honing
evt. wat geraspte citroenschil
1 el citroensap
verse peterselie
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm af en dep het droog met keukenpapier. Leg de zalm in een ovenschotel. Meng mosterd, olie, honing en citroensap. Schep het mengsel op de zalm en verdeel het.

Bereidingswijze

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken. Evt. na 10 minuten afdekken met folie als het te bruin wordt.

Bron

eten en drinken

Laatste reacties

fransine avatar
fransine 08-02-2018

ga dit heel gauw maken, ben dol op zalm en deze combinatie lijkt me heerlijk

pwiggers avatar
pwiggers 16-01-2018

Dit lijkt me heel erg lekker. Neem je recept mee.Dank je wel. Groetjes, Petra

professoroud avatar
professoroud 18-04-2011

Hallo Marja, Vanavond dit zalmrecept van jou gemaakt. Ik had eerst wat twijfels over de combinatie zalm en honing, maar heb het gelukkig toch gedaan. Wat een super heerlijke verrassing en in super snelle tijd klaar! De vriend van mijn dochter noemde het "dit smaakt naar zomer!" Ik wilde het je even laten weten. Maak het beslist vaker. Bedankt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten