Zalm in honing gebakken
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-01-2010
Zalm uit de oven met honing. Een heel biezondere combinatie
Heerlijk met gestoofde prei en Basmatirijst
Ingrediënten 4 personen
500 g zalmfilet (of vier stukken van 125 g)2 el mosterd
1 el olijfolie
1 el honing
evt. wat geraspte citroenschil
1 el citroensap
verse peterselie
zout en peper
Benodigdheden
OvenschaalVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm af en dep het droog met keukenpapier. Leg de zalm in een ovenschotel. Meng mosterd, olie, honing en citroensap. Schep het mengsel op de zalm en verdeel het.
Bereidingswijze
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken. Evt. na 10 minuten afdekken met folie als het te bruin wordt.
Bron
eten en drinken
Laatste reacties
ga dit heel gauw maken, ben dol op zalm en deze combinatie lijkt me heerlijk
Dit lijkt me heel erg lekker. Neem je recept mee.Dank je wel. Groetjes, Petra
Hallo Marja, Vanavond dit zalmrecept van jou gemaakt. Ik had eerst wat twijfels over de combinatie zalm en honing, maar heb het gelukkig toch gedaan. Wat een super heerlijke verrassing en in super snelle tijd klaar! De vriend van mijn dochter noemde het "dit smaakt naar zomer!" Ik wilde het je even laten weten. Maak het beslist vaker. Bedankt. Groetjes, Jos