Andijviestamppot met tomaat
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-01-2010
Ingrediënten 4 personen
*4 a 5 tomaten*125 gram spekblokjes (meer is lekkerder)
*1,6 kilo aardappelen
*scheutje warme melk
*1/2 theelepel nootmuskaat
*1 beker creme fraiche
*400 gr fijngesneden andijvie
*versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
snij de tomaten in 4en en haal het vruchtvlees eruit, die gebruiken we niet, snij de tomaten in stukjes.
bak de spekjes uit, en bewaar beetje van het vet.schil en kook de aardappelen en stampze met de melk de creme fraiche en nootmuskaat.
schep de andijvie beetje voor beetje erbij,en warm het een beetje op.
schep dan ook de tamaat en de spekjes met wat spekvet erbij. voeg naar smaak peper en zout bij.even doorwarmen en klaar
Bron
lekker doen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties