Salade met rivierkreeftjes, appel en knolselderij

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010
  • Salade met rivierkreeftjes, appel en knolselderij

    Salade met rivierkreeftjes, appel en knolselderij

    Salade met rivierkreeftjes, appel en knolselderij

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
½ kleine knolselderij, geschild, in dunne plakken
3 granny smiths, geschild, in parten, klokhuis verwijderd
4 lente-uitjes, in ringen
6 el olijfolie
sap van 1 citroen
8 plakjes parmaham
2 handjes rucola
blaadjes van 6 takjes basilicum, grof gehakt
400 g rivierkreeftjes zonder schaal
zout, versgemalen peper

eventueel: pitten van ½ granaatappel

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de plakken knolselderij en appelpartjes in luciferdunne repen (julienne). Meng ze met de lente-ui, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Bak in een beetje olie de plakjes parmaham krokant. Laat afkoelen en breek ze in stukken. Meng rucola, basilicum en rivierkreeftjes door de salade. Verdeel over acht borden. Verdeel de stukjes ham en evt granaatappelpitten erover.

Bron

internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten