Zalmsalade
- Nederlands,
- 20-30 min.
Ik heb deze zalmsalade al een paar keer gemaakt in de zomer voor bij de barbeque. Makkelijk te maken en erg lekker!
Ingrediënten 4 recipe.people
2 blikjes rode zalm van 220 gr.1 bak aardappelsalade à 600 gr.
100 gr. fijngehakte augurken
2 eetl. fijngeknipte bieslook
1 fijngehakt sjalotje of uitje
1,5 dl. mayonaise
0,5 dl. tomatenketchup
sla
4 hardgekookte eieren
takjes peterselie
plakjes citroen
indien gewenst diverse vissoorten ter garnering (zalm, garnalen, paling etc.)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 727,91 kcal |
Koolhydraten | 26,96 g |
Eiwitten | 34,88 g |
Vetten | 51,52 g |
Bereidingswijze
Verdeel de zalm in stukjes. Vermeng de aardappelsalade met de zalm, de augurken, de fijngehakte ui en de bieslook. Bedek de schaal met blaadjes sla en leg hier de salade op. Klop de mayonaise met de tomatenketchup door elkaar en bestrijk hiermee de salade. Snijd de eieren in plakjes. Garneer de salade met ei, citroen, peterselie en de diverse vissoorten ter garnering. Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.