1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ghanese keuken
  5. Akoko mmire (Ghanese kip)

Akoko mmire (Ghanese kip)

  • Ghanees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010

Ingrediënten 6 personen


500 gr kippenbouten
150 gr paddestoelen
1 aubergine
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte chilipeper
1 fijngehakt teentje knoflook
1/2 liter kippenbouillon
plantaardige olie



Akoko mmire (Ghanese kip)
Akoko mmire (Ghanese kip)
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de kippenbouten in met zout.
Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes.
Verhit de olie, braad de kip hierin aan, voeg de uitjes, de pepertjes en
de knoflook toe en stoof de kip 15 minuten op middelhoog vuur.

Bereidingswijze

Voeg dan de kippenbouillon, de paddestoelen, de aubergine en wat peper en zout toe.
Dek de pan af en laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.

Serveertip

Lekker met rijst en groenten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top