1. Home
  2. Recepten
  3. Mini-appeltaartjes

Mini-appeltaartjes

  •  , Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010

Ingrediënten 4 personen


250 gram bloem
1 eetlepel suiker
snufje zout
170 gram koude boter, in blokjes (+ extra om in te vetten)
70 milliliter ijswater
2 appels
100 gram marsepein
50 gram bruine suiker
55 gram amandel-snippers



Mini-appeltaartjes
Mini-appeltaartjes
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en wrijf er snel met de toppen van de vingers de boter door tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg beetje bij beetje het ijswater toe tot er een stevig deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 4 balletjes en druk ze plat. Laat ze in een plastic zakje in de koelkast circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Vet 4 kleine tartelettevormpjes (doorsnede circa 6-8 cm) in en bekleed ze met het deeg. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd ze doormidden. Vul de holte met het amandelspijs en zet ze met de bolle kant boven in de taartvormpjes. Bestrooi met de bruine suiker en de amandelsnippers. Bak de taartjes in circa 20 minuten gaar.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top