1. Home
  2. Recepten
  3. Peperkoek

Peperkoek

Door: tienamelie

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010

Ingrediënten


700 gram bloem + extra om te bestuiven
1 ½ theelepel bakpoeder, ca. 5 gram
2 theelepels zout
6 theelepels gemberpoeder
6 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat
225 gram boter
200 gram donkerbruine suiker
2 grote eieren
240 milliliter honing
120 milliliter suikerstroop


Peperkoek
Peperkoek

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en 
alle specerijen goed door elkaar. Klop met een elektrische Mixer de boter met de suiker romig. Klop eerst 1 ei door het mengsel en pas als dat helemaal is opgenomen het tweede ei. Klop nu ook de honing en de stroop door het mengsel. Zet de mixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Verdeel het deeg in 3 delen en laat in een plastic zakje ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik op een stuk bakpapier. Leg het deeg op een bakblik en laat het in ca. 15 minuten in de vriezer hard worden. Snijd er de vormen uit en laat weer 15 minuten in de vriezer hard worden. Bak de koekjes 6 minuten in het midden van de oven. Haal ze eruit en tik met het bakblik op het aanrecht om ze plat te maken. Bak ze in 6-8 minuten helemaal gaar. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Eventueel versieren met glazuur.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top