1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Hasselback-aardappeltjes

Hasselback-aardappeltjes

  • Scandinavisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2010

Ingrediënten 6 personen


2 kilo kleine vastkokende ovale aardappels
100 gram boter, gesmolten
3 eetlepels paneermeel



Hasselback-aardappeltjes
Hasselback-aardappeltjes

Hasselback-aardappeltjes zijn een relatief nieuwe traditie. Ze zijn genoemd naar restaurant Hasselbacken in Stockholm, waar ze bedacht zijn. Door de inkepingen krijgt de aardappel overal een heerlijk krokant korstje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en leg ze 1 voor 1 op een pollepel en snijd ze in tot de rand van de pollepel. Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Besmeer de aardappels met boter en zet ze in een bakblik in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 ˚C en bak ze nog 40 minuten. Strooi er het broodkruim over en bak ze in nog 15-20 minuten gaar en bruin.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top