Pompoenbrood.
- Belgisch, Brood
- > 120 min.
De pompoenpuree maakt dit brood heerlijk mals.
Het is op elk moment van de dag een traktatie.
Ingrediënten
* 450 gr pompoenvruchtenvlees.* 125 gr zachte boter.
* 175 gr fijne suiker.
* 2 eieren,losgeklopt.
* 225 gr bloem.
* 1 1/2 theelepel bakpoeder.
* 1/4 theelepel zout.
* 1 theelepel pimentpoeder.
* 25 gr pompoenzaad.
Benodigdheden
Oven,broodvorm,bakpapier,mixer,beboterd aluminuimfolie,zeef,staafmixer,Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Gasovenstand 6.
Zeef de bloem ,bakpoeder,zout en het pimentpoeder.
Bereidingswijze
1.Bekleed de broodvorm met bakpapier.
2.Snijd de pompoen in grove stukken en wikkel ze in beboterd aluminuimfolie.
Bak ze in 30-40 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Zet de oven lager op 160°C. Gasovenstand 3.
3.Laat de stukken pompoen volledig en helemaal afkoelen en pureer ze dan.
4.Klop de boter en de suiker licht en luchtig.
Voeg er de eieren beetje bij beetje aan toe,mix het geheel op de laagste stand.
5.Roer de pompoenpuree erdoor.
Spatel debloem,bakpoeder,zout en het pimentpoeder erdoor.
6.Spatel er de pompoenzaadjes er voorzichtig door het deeg.
Schep het deeg in de broodvorm.
7.Bak het brood in 1 1/4-1 1/2 uur in het midden van de voorverwarmde oven van 160°C.
8.Haal het brood uit de oven en ontvorm het.
Laat afkoelen op een rooster.
Serveer het eventueel met boter.
Serveertip
Om de pompoenpuree zo droog mogelijk te maken,kunt u hem enkele minuten onder voortdurend roeren in een pan op middelhoog vuur verwarmen,tot de puree indikt.